Finaliseren en valideren van de elektronika

Het verhaal van onze verpakking krijgt binnenkort nog een vervolg. Maar ondertussen hebben we eindelijk ook onze productie-klare elektronica binnen gekregen! 🥳 Na validatie van deze elektronica kunnen we ook hiervan de grote productie opstarten!

Finale eleKtronica, klaar voor prodcutie

Enkel nog te valideren!

Alles valt of staat voor de KiddieAlarm uiteraard met de elektronica. De elektronica zal je nooit te zien krijgen als klant maar zal de KiddieAlarm nu net de KiddieAlarm maken. De elektronica die in het toestel zit staat in voor:

  • De verbinding met je WiFi netwerk
  • Een bluetooth verbinding met je telefoon om de setup zo eenvoudig mogelijk te houden (en om in de toekomst misschien nog leuke dingen mee te doen… maar daarover later meer)
  • De led lichtjes die de kinderen moet zeggen wanneer ze uit bed mogen (en natuurlijk ook wanneer niet!)
  • Een touch sensor, bij de giraf zit die op de rug, bij de dino onder de voorste pootjes, waarmee je het toestel zelf kan uitzetten overdag om manueel stroom te besparen.
  • En last but not least, de controller. Het hart van de KiddieAlarm die alles aanstuurt en die het verschil maakt met onze concurrentie!

Het proces

De elektronica heeft een hele weg afgelegd. KiddieAlarm begon als een hobby projectje. Een paar led lichtjes (in het begin maar 2, ondertussen 13 per toestel), een paar kabeltjes en een controller (het hart van de KiddieAlarm). Dat alles thuis aan elkaar solderen en testen. Maar gaandeweg, richting productie (vandaag dus) evolueerde deze elektronica naar een bijna professionele oplossing. Tot uiteindelijk vandaag een op maat gemaakte professionele elektronica-oplossing. Zie hieronder het verschil. Links wat we gaandeweg maakten en getest hebben, tot wat we vandaag in test hebben als kant-en-klare productie oplossing.

Testen en valideren

Maar het stop niet bij het maken van de elektronica. Elke binnenkant van elke KiddieAlarm gaat door onze eigen handen en wordt volledig van A tot Z getest en gevalideerd. Dat is het proces waar we nu dan ook volop mee bezig zijn! We testen:

  • of de led lichtjes werken en de gewenste kleuren geven (zonder afwijkingen)
  • of elke KiddieAlarm kan verbinden met WiFi
  • of elke KiddieAlarm zijn ingebouwde bluetooth volledig werkt zoals we het willen
  • of de stroom toevoer werkt en exact de juiste spanning levert aan de elektronica

Vervolgens worden alle kabeltjes aan elkaar aangesloten wordt er nog een finale test op gedaan en is de elektronica klaar om ingebouwd te worden en een echte KiddieAlarm te worden!

In deze korte video kan je het validatie proces aan het werk zien. Dit is de eerste van 2 validatie batches. Binnenkort krijgen we er nog één binnen en kunnen we beginnen met ze in het grote getallen te maken! Spannend!

Het KiddieAlarm validatie proces om de elektronica finaal goed te keuren voor productie!
Open Chat
1
💬 Need help?
Scan the code
Hello 👋
Can we help you?